Новости

На оваа страна можете да ги најдете информациите за сите најнови случувања во ООУ „Петар Поп Арсов“

Изборни предмети во предметна настава за учебна 2023/24 година

ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ВО ПРЕДМЕТНА НАСТАВА ЗА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА   Наставник Предмет Одделение Марија Таневска Готвење (1) Финансова писменост (2) 61 , 623 Катерина Милевска Финансова писменост (1) Готвење (2)  62 ,  63 Марија Петкова Вештини на живеење 71 , 72 ,...

РАСПОРЕДИ

Распоред-актив-од-I-до-III-2023-24 Распоред-актив-за-IV-и-V-одд 2023-24 РАСПОРЕД НА ВОННАСТАВНИ АКТИВНОСТИ И ПРИЕМНИ ДЕНОВИ РАСПОРЕД НА ЧАСОВИ ЗА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА ЗА УЧЕБНА 2023 2024...

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈА ВО УЧЕБНАТА 2022/2023год.

ООУ „ Петар Поп Арсов “ Карпош Скопје објавува оглас за избор на пренец на генерација   Член 1 Од редовните ученици што го завршуваат основното образование, (9 одделение), училиштето може да избира ученик што е првенец на генерација Член 2 Постапката за избор на...

Упис на ученици во прво одделение во учебната 2023/2024год

ВО ТЕКОТ НА МЕСЕЦ МАЈ ВО ООУ,,Петар Поп Арсов ,, ЗАПОЧНУВА" УПИС  НА   ПРВАЧИЊА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОД. Согласно член 47 од Законот за основно образование, во прво одделение родителот  е должен да го запише детето кое до крајот на календарската година ќе наполни...

Посета на идните првачиња од градинката „Орце Николов“во училиштето

На ден 10.04.2023г. нашето училиште го посетија идните првачиња од градинката ,,Орце Николов” од клонот Карпош 4. Учениците од нашето училиште заедно со нивните наставнички и стручната служба им посакаа топло добредојде во нивниот иден дом со подготвена приредба и...

ЕКО АКЦИЈА ОД ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА

Учениците и наставниците од ООУ ,,Петар Поп Арсов”, во партнерство со основните училишта од Италија, Португалија, Шпанија, Латвија и Турција, како дел од проектот Еразмус, под наслов "Don't wait to see the destruction", денес го збогатија дворот на училиштето со шест...

Работно време
ПОНЕДЕЛНК-ПЕТОК 07:00– 15:00
ТЕЛЕФОН: 02 306 2436
EMAIL: pparsov@yahoo.com
АДРЕСА: „Трифун Бузев“ бр.2 Карпош IV – Скопје

Пишете ни

Ако имате било какви прашања слободно јавете ни се!