ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ               Почитувани родители/старатели и ученици,  согласно со Уредбата со законска сила за примена на Законот за основно образование  за време на вонредна состојба ( Сл.весник на Република Северна Македонија бр.76/2020  од  23.03.2020год ).          ...

Мерки за превенција од Коронавирусот

ПОТВРДИТЕ ЗА РЕДОВЕН  УЧЕНИК  – ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ       Во периодот на прекин на воспитно – образовниот процес, работното време на сите градинки и основни училишта во Карпош е скратено и е од 09:00 до 12:00 часот, секој работен ден. Како резултат на мерките на...