Упис на ученици во прво одделение во учебната 2023/2024год

ВО ТЕКОТ НА МЕСЕЦ МАЈ ВО ООУ,,Петар Поп Арсов ,, ЗАПОЧНУВА” УПИС  НА   ПРВАЧИЊА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОД. Согласно член 47 од Законот за основно образование, во прво одделение родителот  е должен да го запише детето кое до крајот на календарската година ќе...

Посета на идните првачиња од градинката „Орце Николов“во училиштето

На ден 10.04.2023г. нашето училиште го посетија идните првачиња од градинката ,,Орце Николов” од клонот Карпош 4. Учениците од нашето училиште заедно со нивните наставнички и стручната служба им посакаа топло добредојде во нивниот иден дом со подготвена приредба и...